Rogier Baart

Rogier studeerde Nederlands civiel recht en Public International Law aan Universiteit Leiden en gedurende een semester International Commercial Arbitration aan Monash University (Melbourne). In zijn studententijd heeft hij zich intensief bezig gehouden met debattoernooien in binnen- en buitenland. In 2011 won hij de Oxford Intervarsity Debating Competition, en in 2012 en 2013 was Rogier een Grand Finalist in de World Universities Debating Championship en rankte in de top tien beste sprekers, in de categorie English as second language.

Na zijn studie deed Rogier ervaring op als paralegal  bij een kantoor gespecialiseerd in internationaal handels-, transport- en aansprakelijkheidsrecht. Sinds 2017 is hij bovendien als gastdocent verbonden aan Nyenrode Business University waar hij colleges verzorgt voor het inleidende vak Introduction into Law, en de vakken Contractenrecht en Recht & Ethiek.

In 2018 werd Rogier beëdigd als advocaat.

Rogier procedeert en adviseert op het gebied van het vervoerrecht, met name het  zee- en binnenvaartrecht. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar scheepsongevallen (met name aanvaringen) en beperkingsprocedures, alsmede het internationaal privaatrecht.


Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht
  • Volkenrechtelijk Dispuut Prof. mr B.M. Telders
  • De Jonge Balie Rotterdam, commissie Anglo-Dutch Exchange 2020
  • IVR


Publicaties

Rechtsgebiedenregister

Rogier staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten met de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Transport- en handelsrecht en Burgerlijk procesrecht (Litigation). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Rogier Baart

Rogier Baart

advocaat