Cherry Almeida

Cherry houdt zich vooral bezig met zaken over contracten in de supply chain: opslag, internationale handel & logistiek en ladingclaims. Haar klanten zijn voornamelijk leveranciers en handelaren in grondstoffen zoals metaal en fruit alsmede logistieke dienstverleners zoals expediteurs en opslaghouders.

Cherry is een echte procesadvocaat, met een scherp oog voor de handelsrelatie en de processtrategie. Haar doel is om voor haar klanten een ​​snelle oplossing te vinden en daarbij te zorgen dat de kosten en baten steeds in balans zijn. Daarnaast beschikt Cherry, mede door haar in de procespraktijk opgedane kennis, een ruime ervaring in het opstellen van contracten.

Zij heeft verschillende zaken behandeld over de toepasselijkheid en uitleg van algemene voorwaarden, met name met betrekking tot voorwaarden van vervoerders op cognossementen en jurisdictieclausules. Maar ook meer typische “natte” gevallen zoals in 2010 de “Oostenwind”, waar een belangrijke beslissing werd genomen over de eigendom van werven van schepen in aanbouw en in 2017 de beslissing in “De Jonge Maritime” over loodsgelden.

Cherry begon in 2004 als advocaat. Zij werkte voorheen bij andere (maritieme) advocatenkantoren zoals Boonk Van Leeuwen. Na in 2016 haar eigen kantoor Alius law te hebben opgericht, waar ze meer betrokken raakte bij de levering, onderhoud en lease van maritiem equipment, versterkt zij per 1 januari 2019 Caland Advocaten als een van de medeoprichters.


Lidmaatschappen

Marine Club Rotterdam

Scheepvaartkring

AIJA

Vereniging vervoerrecht (NVV)

Vereniging vervoerrechtadvocaten (NVA)

Havenvereniging, Link Maritiem en Sociëteit Rotterdam Maritiem (SRM)


Opleidingen

Post Academisch

Grotius-specialisatiecursus transportrecht

Southampton korte cursus maritiem recht

Academisch

Universiteit Leiden, civiel recht


Talen

Nederlands

Engels

Portugees

Spaans

Duits

Rechtsgebiedenregister

Cherry staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten met de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: transport- en handelsrecht en burgerlijk procesrecht (arbitrage, beslag- en executierecht en litigation). Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Cherry Almeida

Cherry Almeida

advocaat